FAQ

Is het aan te raden om online te boeken voor een parkeerplek?

Ja, het is gemakkelijk in enkele stappen te regelen. Het voordeel daarnaast is dat je precies weet waar en wanneer je kunt parkeren en wat de kosten zijn. Je betaald in de meeste gevallen vooraf. Het is ook in de meeste gevallen goedkoper als ter plekke een parkeerplaats te regelen.

Wat is de goedkoopste plek om te parkeren?

De goedkoopste plekken om je auto te parkeren zijn in vele gevallen (afhankelijk van speciale tijdelijke aanbiedingen) wat verder afgelegen.

Is overdekt parkeren mogelijk?

Ja dat is mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld bij Eazzypark en Park & Fly. Er moet dan natuurlijk wel beschikbaarheid zijn. Tevens zal er een toeslag berekend worden.

Is er noodzakelijk om een parkeerplaats te reserveren?

Het reserveren van een parkeerplek hoeft niet perse. Het kan wel voordeliger uitpakken. Er zijn dan wel veel parkeerplekken maar de beste locatie tegen de beste prijs zijn in het hoogseizoen snel vergeven. Het zou een vervelende start van je vakantie zijn als je verwachtte plek niet meer beschikbaar is. Van te voren online reserveren wordt daarom aangeraden. Ook voor de prijs!

Is er vervoer van en naar de parkeerplek?

Ja dat is er. Er wordt bij Eazzypark en Parcare een shuttleservice geregeld tussen de parkeerplekken en de terminal van vliegveld Eindhoven.

Hoe veilig zijn de parkeerterreinen?

De parkeeraanbieders zijn bewaakt met camera’s. Het is dus wel bewaakt maar parkeren doe je op eigen risico. Mocht dit een hoge prioriteit hebben dan bij voorbaat kiezen voor een parkeerplaats in het zicht langs de weg.

Ik wil iemand wegbrengen en ook weer ophalen, hoe doe ik dat?

Er is bij Eindhoven Airport een strook dat ‘Kiss & Ride’ genoemd wordt. Hier kom je via de rotonde vlak voor de terminal. Dit is speciaal voor het wegbrengen en ophalen van familie of vrienden. Het kan ook makkelijk gebruikt worden om je medereizigers af te zetten samen met de bagage waarbij er uiteindelijk slechts 1 persoon van de parkeerplaats terug naar de terminal hoeft te lopen. De strook is te gebruiken voor 10 minuten. Wilt u net even wat langer parkeren dan kan dat op P1.

Kan ik er met openbaar vervoer komen?

Ja! Er is een bushalte voor de terminal. Elk kwartier (overdag) rijden er bussen van Eindhoven Airport naar Eindhoven Centraal Station en terug. De bus die je moet nemen is 401.

Met de auto Eindhoven Airport?

Uiteraard, afslag 29 van de A2/N2 en na 2 minuten rijden ben je al bij de luchthaven.

Openingstijden van de Eindhoven Airport terminal?

Iedere dag van de week en maandag t/m vrijdag van 04.30 tot 23.45 uur en in het weekend van 5.30 tot 23.45 uur.

Is overnachten bij het vliegveld mogelijk?

Ja dit is mogelijk. Zelfs heel dichtbij! Boven de terminal kan je slapen in het hotel Tulip Inn. Tevens kan je in het dichtbij gelegen hotel Novotel slapen. Dat is slechts op 1,5 km afstand en er is een shuttle bus service.

Scroll naar boven