Luchtvaartschappijen

Op Eindhoven Airport vertrekken diverse luchtvaartmaatschappijen die vrijwel het hele jaar door naar vele bestemmingen vliegen. Deze vluchten zijn gemixt in zowel lijndiensten als charters voor complete pakketreizen. Ieder jaar komen er ook weer nieuwe bestemmingen bij waardoor de luchthaven blijft groeien. Een vlucht volgen kan op de websites van de volgende maatschappijen.

Wizz Air

wizz-air

Wizz Air is een jonge maatschappij uit Hongarije dat sinds 2004 vluchten uitvoert. Het is op het moment de grootste low-cost maatschappij in Centraal- en Oost-Europa. Ze vliegen met de AIRBUS A320-200 en de AIRBUS A321 CEO. Vanuit Nederland hebben ze alleen vluchten vanaf Eindhoven. Tip: klein handbagage gratis: 42 x 32 x 25 cm. Groot handbagage tegen betaling: 56 x 45 x 25 cm.

Corendon

corendon

Ze hebben 16 vliegtuigen op het moment van schrijven en vervoeren miljoenen mensen in het jaar. Ze begonnen voornamelijk als specialist van Turkije maar breiden steeds meer uit. Ze vliegen nu al naar 28 landen. De meeste vliegtuigen zijn een Boeing 737-800 waar bijna 200 mensen in vervoerd kunnen worden. Tip: handbagage maximaal 55 x 35 x 25 cm.

Jetairfly

Jetairfly

Onderdeel van TUI Travel PLC. Een soort van Lidl onder de vliegmaatschappijen. Simpel, geen gekkigheid maar wel goed! Ze noemen het zelf voor de ‘doe-het-zelver’. Ze hebben een vloot van 21 vliegtuigen waarvan voornamelijk Boeings 737-800 next generation. Ze hebben sinds kort ook een Dreamliner! Tip: maximale handbagage 55 x 40 x 20 cm.

Ryanair

Ryanair

Een grote luchtvaartmaatschappij met veel (300 stuks momenteel) Boeings 737’s die van 100 miljoen klanten naar 160 miljoen klanten wil groeien de komende 10 jaar. Ze hebben een goedkoop model qua sales en reis zonder fratsen. Tip: maximale handbagage 55 x 40 x 20 cm.

Transavia

transavia

Transavia is een low cost luchtvaartmaatschappij dat zowel charter- als lijnvluchten uitvoert. De vluchten blijven beperkt tot Europa. Ze vervoeren de laatste jaren steeds meer passagiers en met een toenemend aantal bestemmingen. Voornamelijk veel Boeings 737-800 met een totaal van 35 vliegtuigen. Tip: Max. 55 x 40 x 25 cm v oor handbagage.

Vueling

Vueling

Ze timmeren hard aan de weg want in 10 jaar tijd van 0 naar 87 vliegtuigen! Het is een low cost maatschappij uit Spanje. Ze gaan voor Efficiëntie, Non-conformisme, Toegankelijk en staan met beide benen op de grond. Tip: maximale handbagage 55 x 40 x 20 cm.

Tui

tui

Ze hebben zo’n 1,5 miljoen vakantiegangers per jaar. Er vallen o.a. merken zoals Holland International en Kras onder deze maatschappij. Bij Tui draait het om belevenis en ze willen net even een stapje verder gaan. Ze hebben 9 vliegtuigen in hun vloot. Tui adviseert om bij Quick Parking te parkeren in Eindhoven. Tip: maximale handbagage 50 x 40 x 20 cm.

SunExpress

SunExpress is een luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Antalya, Turkije. Ze is een joint venture tussen twee grote luchtvaartmaatschappijen, namelijk Lufthansa en Turkish Airlines. SunExpress werd opgericht in 1989 en opereert als een low-cost luchtvaartmaatschappij met focus op zowel vakantiebestemmingen als zakelijke reizen tussen Europa en Turkije.

Enkele kenmerken van SunExpress zijn:

 1. Charter- en Lijndienstvluchten: SunExpress biedt zowel chartervluchten als lijndienstvluchten aan. Ze verzorgen vluchten van en naar populaire vakantiebestemmingen in Turkije, Duitsland, en andere Europese landen.
 2. Focus op Turkije: Aangezien SunExpress een joint venture is tussen een Turkse en een Duitse luchtvaartmaatschappij, ligt de nadruk op vluchten van en naar Turkije. De maatschappij heeft meerdere bestemmingen in heel Turkije.
 3. Comfortabele vluchten: SunExpress staat bekend om het bieden van comfortabele vluchten met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden standaard en flexibele tarieven om aan verschillende behoeften van passagiers te voldoen.
 4. Moderne vloot: De vloot van SunExpress bestaat voornamelijk uit moderne Boeing 737-vliegtuigen. Ze investeren in nieuwe vliegtuigen om de veiligheid en het comfort van passagiers te waarborgen.

Wat betreft de handbagage bij SunExpress, de maximale afmetingen en gewichtslimieten kunnen variëren, afhankelijk van het type tarief en de route. Het is belangrijk om de specifieke bagageregels te controleren op de website van SunExpress of bij het boeken van je vlucht, omdat ze mogelijk in de loop van de tijd kunnen veranderen. Over het algemeen geldt echter dat de meeste luchtvaartmaatschappijen, inclusief SunExpress, handbagage toestaan met afmetingen van ongeveer 55 x 40 x 20 cm en een gewichtslimiet van meestal 8-10 kilogram. Het is verstandig om deze specificaties te verifiëren voor jouw specifieke vlucht, omdat afwijkingen kunnen voorkomen op basis van het geboekte tarief.

Pegasus Airlines

Vaak kortweg Pegasus genoemd, is een low cost luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Istanbul, Turkije. Hier zijn enkele kenmerken van Pegasus Airlines:

 1. Lage-kosten-maatschappij: Pegasus Airlines staat bekend om haar lage kosten model, wat betekent dat ze vaak voordelige vliegtarieven aanbiedt voor passagiers. Dit kan aantrekkelijk zijn voor reizigers die op zoek zijn naar betaalbare opties.
 2. Uitgebreid routenetwerk: Hoewel Pegasus Airlines begon als een regionale luchtvaartmaatschappij, heeft ze haar routenetwerk uitgebreid en biedt ze vluchten naar diverse bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Azië.
 3. Moderne vloot: De luchtvaartmaatschappij beschikt over een moderne vloot van vliegtuigen, waaronder Airbus A320- en Boeing 737-toestellen. Dit draagt bij aan de veiligheid en efficiëntie van hun diensten.
 4. Digitale diensten: Pegasus Airlines heeft geïnvesteerd in digitale services en heeft een gebruiksvriendelijke website en mobiele app, waarmee passagiers vluchten kunnen boeken, inchecken en hun reis beheren.

Wat betreft de maximale afmetingen van handbagage, deze kunnen variëren afhankelijk van de boekingsklasse en bestemming. Over het algemeen hanteert Pegasus Airlines echter de volgende standaard voor handbagage:

Afmetingen handbagage

Lauda

Meestal is handbagage beperkt tot ongeveer 20 x 40 x 55 cm (inclusief handvatten en wielen). Het is echter raadzaam om de officiële website van Pegasus Airlines te raadplegen of rechtstreeks contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij voor de meest recente informatie over handbagage, omdat regels en tarieven kunnen veranderen en afhankelijk zijn van het type ticket dat je hebt geboekt en je bestemming. Het is altijd verstandig om je aan de geldende bagageregels te houden om onverwachte kosten en ongemakken op de luchthaven te voorkomen.

Lauda is een Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij die oorspronkelijk is opgericht in 1979 door de legendarische Formule 1-coureur Niki Lauda. De maatschappij heeft in de loop der jaren verschillende transformaties en eigenaren doorgemaakt. Tegenwoordig opereert Lauda als een dochteronderneming van Ryanair en is bekend onder de naam “Laudamotion.” Hier zijn enkele kenmerken van Lauda/Laudamotion:

 • Low-Cost Luchtvaartmaatschappij: Lauda/Laudamotion is een low-cost luchtvaartmaatschappij, wat betekent dat ze zich richten op het aanbieden van voordelige vluchten met basisdiensten aan boord.
 • Europese Bestemmingen: De maatschappij biedt voornamelijk vluchten naar bestemmingen binnen Europa, waaronder populaire steden en vakantiebestemmingen.
 • Flexibele Ticketopties: Lauda/Laudamotion biedt verschillende ticketopties, waaronder de mogelijkheid om alleen met handbagage te reizen of om extra diensten zoals maaltijden en bagage bij te boeken.
 • Concurrentiegerichte Prijzen: Als low-cost luchtvaartmaatschappij concurreert Lauda/Laudamotion met andere luchtvaartmaatschappijen door lage ticketprijzen aan te bieden.

Wat betreft de maximale afmetingen van handbagage bij Lauda/Laudamotion, deze kunnen variëren afhankelijk van het type ticket dat je hebt gekocht en de specifieke voorwaarden op je vlucht. Over het algemeen gelden echter de volgende richtlijnen voor handbagage:

 • Afmetingen: De maximale afmetingen voor handbagage zijn meestal ongeveer 55 x 40 x 20 cm. Deze afmetingen kunnen enigszins variëren, dus het is belangrijk om de exacte specificaties te controleren op de website van de luchtvaartmaatschappij of bij het boeken van je vlucht.
 • Gewicht: Vaak mag handbagage een bepaald gewicht niet overschrijden, meestal ergens tussen de 5 kg en 10 kg. Ook dit kan variëren, dus controleer de specifieke regels voor je vlucht.

Het is altijd verstandig om de meest recente informatie te raadplegen op de officiële website van Lauda/Laudamotion of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of reisagent om de exacte bagageregels voor jouw vlucht te verifiëren, aangezien deze kunnen veranderen en afhankelijk zijn van verschillende factoren.

Aegean Airlines

Aegean Airlines, ook wel bekend als Aegean, is de grootste luchtvaartmaatschappij van Griekenland en heeft haar hoofdkantoor in Athene. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1987 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Europese luchtvaartindustrie. Hier zijn enkele kenmerken en details over Aegean Airlines:

 1. Klantgerichtheid: Aegean Airlines staat bekend om haar sterke focus op klantenservice en comfort. Ze hebben herhaaldelijk prijzen gewonnen voor hun klantgerichte benadering.
 2. Veiligheid en kwaliteit: De luchtvaartmaatschappij heeft een sterke reputatie op het gebied van veiligheid en kwaliteit en voldoet aan de internationale normen en vereisten voor luchtvaartveiligheid.
 3. Uitgebreid routenetwerk: Aegean Airlines heeft een uitgebreid routenetwerk dat bestemmingen in Griekenland, Europa en het Midden-Oosten bedient. Ze bieden zowel binnenlandse als internationale vluchten.
 4. Moderne vloot: De luchtvaartmaatschappij beschikt over een moderne vloot van vliegtuigen, waaronder Airbus A320- en A321-modellen, die zorgen voor efficiënte en comfortabele reizen.

Als het gaat om handbagage, kunnen de regels en afmetingen variëren afhankelijk van de boekingsklasse en het type ticket. Over het algemeen hanteert Aegean Airlines echter de volgende richtlijnen voor handbagage:

 • Economy Class: Passagiers in de Economy Class mogen meestal één stuk handbagage meenemen met maximale afmetingen van ongeveer 55 x 40 x 23 cm en een maximaal gewicht van 8 kg.
 • Business Class: Reizigers in de Business Class hebben vaak een iets ruimere toegestane handbagage, met dezelfde maximale afmetingen van ongeveer 55 x 40 x 23 cm en een maximaal gewicht van 8 kg.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de exacte regels en afmetingen kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website van Aegean Airlines of de boekingsbevestiging te raadplegen voor de meest actuele informatie met betrekking tot handbagage, omdat deze regels aan verandering onderhevig kunnen zijn. Het is ook mogelijk dat er verschillende regels gelden voor codeshare-vluchten en afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Het is altijd verstandig om de specifieke richtlijnen te controleren voordat je op reis gaat.

Scroll naar boven