Luchtvaartschappijen

Op Eindhoven Airport vertrekken diverse luchtvaartmaatschappijen die vrijwel het hele jaar door naar vele bestemmingen vliegen. Deze vluchten zijn gemixt in zowel lijndiensten als charters voor complete pakketreizen. Ieder jaar komen er ook weer nieuwe bestemmingen bij waardoor de luchthaven blijft groeien. Een vlucht volgen kan op de websites van de volgende maatschappijen.

Wizz Air

wizz-air

Wizz Air is een jonge maatschappij uit Hongarije dat sinds 2004 vluchten uitvoert. Het is op het moment de grootste low-cost maatschappij in Centraal- en Oost-Europa. Ze vliegen met de AIRBUS A320-200 en de AIRBUS A321 CEO. Vanuit Nederland hebben ze alleen vluchten vanaf Eindhoven. Tip: klein handbagage gratis: 42 x 32 x 25 cm. Groot handbagage tegen betaling: 56 x 45 x 25 cm.

Corendon

corendon

Ze hebben 16 vliegtuigen op het moment van schrijven en vervoeren miljoenen mensen in het jaar. Ze begonnen voornamelijk als specialist van Turkije maar breiden steeds meer uit. Ze vliegen nu al naar 28 landen. De meeste vliegtuigen zijn een Boeing 737-800 waar bijna 200 mensen in vervoerd kunnen worden. Tip: handbagage maximaal 55 x 35 x 25 cm.

Jetairfly

Jetairfly

Onderdeel van TUI Travel PLC. Een soort van Lidl onder de vliegmaatschappijen. Simpel, geen gekkigheid maar wel goed! Ze noemen het zelf voor de ‘doe-het-zelver’. Ze hebben een vloot van 21 vliegtuigen waarvan voornamelijk Boeings 737-800 next generation. Ze hebben sinds kort ook een Dreamliner! Tip: maximale handbagage 55 x 40 x 20 cm.

Ryanair

Ryanair

Een grote luchtvaartmaatschappij met veel (300 stuks momenteel) Boeings 737’s die van 100 miljoen klanten naar 160 miljoen klanten wil groeien de komende 10 jaar. Ze hebben een goedkoop model qua sales en reis zonder fratsen. Tip: maximale handbagage 55 x 40 x 20 cm.

Transavia

transavia

Transavia is een low cost luchtvaartmaatschappij dat zowel charter- als lijnvluchten uitvoert. De vluchten blijven beperkt tot Europa. Ze vervoeren de laatste jaren steeds meer passagiers en met een toenemend aantal bestemmingen. Voornamelijk veel Boeings 737-800 met een totaal van 35 vliegtuigen. Tip: Max. 55 x 40 x 25 cm v oor handbagage.

Vueling

Vueling

Ze timmeren hard aan de weg want in 10 jaar tijd van 0 naar 87 vliegtuigen! Het is een low cost maatschappij uit Spanje. Ze gaan voor Efficiƫntie, Non-conformisme, Toegankelijk en staan met beide benen op de grond. Tip: maximale handbagage 55 x 40 x 20 cm.

Tui

tui

Ze hebben zo’n 1,5 miljoen vakantiegangers per jaar. Er vallen o.a. merken zoals Holland International en Kras onder deze maatschappij. Bij Tui draait het om belevenis en ze willen net even een stapje verder gaan. Ze hebben 9 vliegtuigen in hun vloot. Tui adviseert om bij Quick Parking te parkeren in Eindhoven. Tip: maximale handbagage 50 x 40 x 20 cm.

Scroll naar boven